Analyse gebruik sociale netwerken

Als iemand me vraagt welke sociale netwerken ik allemaal gebruik, stopt het (jammer genoeg?) niet bij Facebook, Youtube en Instagram. Want naast deze drie platformen zit ik ook nog op Blogger, Twitter, Pinterest, Linkedin, Google+, Foursquare, Swarm, Snapchat, Tumblr… En dit allemaal op vrij regelmatige basis. No shame.

social

 

facebook
Het is wel zo dat ik het meeste op Facebook zit te scrollen. Ter ontspanning, maar ook voor schoolwerk. Er zijn namelijk een heleboel groepen waar ik in zit voor groepswerken. Het is gemakkelijk om dit via Facebook te doen, omdat je er steeds een melding van krijgt en het een realtime-gevoel heeft. Je kunt ook zien wie je bericht al bekeek en wie niet, je kunt mensen taggen en je kunt je documenten delen of updaten.

twitter
Waar ik niet graag op ingeschreven ben, is Twitter. Het is een verwarrend platform voor mij. Ook is het helemaal niet handig om bijvoorbeeld voor school te werken, of dingen op te zoeken. Alles is zo vluchtig en gaat zo snel dat je het niet kan bijhouden. Het is leuk voor mensen die graag hun mening geven over #trendingtopics, maar niet voor mij.

Uit een Nederlands onderzoek blijkt dat Facebook nog altijd het grootste aantal dagelijkse gebruikers heeft en dat het ledenaantal nog steeds groeit. Er zijn veel minder afhakers dan bijvoorbeeld op Twitter. Mensen voelen zich namelijk niet meer thuis op Twitter: het kost teveel tijd voor wat het maar oplevert. Net wat ik dacht.

Ik vind Facebook veel gebruiksvriendelijker dan Twitter en gebruik het daarom ook veel meer. Twitter is te vaag en te ingewikkeld en het duurt te lang voordat je de hele constructie snapt. Voor mijn blog heb ik mijn Twitteraccount aan mijn Instagram gekoppeld. Zo hoef ik enkel op Instagram te posten, maar verschijnt het meteen ook op Twitter. Lekker handig en niet zo’n gedoe.

Over Instagram gesproken: samen met Pinterest, Snapchat, Foursquare en Swarm is het een vrij nieuw platform. De top drie van deze nieuwe platformen is unnamedInstagram, Pinterest en Snapchat. Het voordeel aan deze social media is dat ze makkelijk, overzichtelijk en snel te gebruiken zijn. Je neemt een foto, klikt op ‘delen’/’pin it’/*pijl* en klaar. Zo snel kan het dus gaan. In tegenstelling tot Twitter, hoef je dus niet eerst de hele structuur uit te pluizen voor je aan de slag kunt gaan.

Om af te sluiten…

Mijn top 3 van sociale media platforms is:
1. Facebook
2. Instagram
3. Tumblr

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s